علیرضا رییسی

معاون بهداشت وزارت بهداشت با تشریح آخرین اقدامات و دستاوردهای اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در کشور گفت: اجرای این برنامه در ۶۴ شهرستان و شبکه بهداشتی به‌صورت پایلوت در حال انجام است و یکی از مهم‌ترین دستاوردهای آن، ساماندهی فرآیند ارجاع بیماران و تسهیل دسترسی مردم به خدمات تخصصی و بیمارستانی است.

به گزارش پایگاه خبری پیام خانواده؛ دکتر علیرضا رئیسی در حاشیه اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور که در مجتمع شهدای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد؛ با اشاره به استقرار تدریجی این برنامه در دانشگاه‌های علوم پزشکی مختلف اظهار کرد: در مراکز پایلوت، افرادی که نیازمند ارجاع هستند، از طریق نظام ارجاع برای دریافت خدمات تخصصی نوبت دریافت می‌کنند و چهار ویزیت نخست در سطح یک نیز به‌صورت رایگان ارائه می‌شود. همچنین بیمارانی که از مسیر نظام ارجاع به سطح دو دولتی مراجعه می‌کنند، تنها فرانشیز مربوطه را پرداخت می‌کنند و در صورت نیاز به بستری، خدمات بستری برای آنان به‌صورت کاملا رایگان ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: این فرآیند با توجه به شرایط اقتصادی و هزینه‌های درمان، می‌تواند ساماندهی مناسبی برای دریافت خدمات سلامت ایجاد کند و از سرگردانی، اتلاف وقت و معطل ماندن بیماران در مسیر دریافت خدمات تخصصی جلوگیری کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به گروه‌های دارای اولویت در بسته‌های خدمت پزشکی خانواده افزود: مادران باردار، کودکان زیر هفت سال، سالمندان و افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن از مهم‌ترین گروه‌هایی هستند که در بسته‌های ویژه خدماتی مورد توجه قرار گرفته‌اند. همچنین خدمات مرتبط با بیماری‌های واگیر و واکسیناسیون در این برنامه پیش‌بینی شده، اما با توجه به روند رو به افزایش بیماری‌های غیرواگیر، بسته‌های خدماتی مرتبط با این بیماری‌ها نیز از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

عملکرد حوزه بهداشت در مناسبت‌های پرتجمع؛ تجربه‌ای موفق در مدیریت سلامت

رئیسی همچنین با اشاره به مأموریت‌های مهم حوزه بهداشت در ماه‌های اخیر، از جمله مراسم تشییع رهبر شهید، راهپیمایی اربعین و سایر مناسبت‌های پرتجمع، از تلاش گسترده کارکنان حوزه بهداشت در سراسر کشور قدردانی کرد.

وی گفت: همکاران حوزه بهداشت در سراسر کشور، به‌ویژه در تهران، قم و مشهد، در شرایطی که با گرمای هوا و حضور جمعیت بسیار گسترده مواجه بودیم، در حوزه تشدید نظارت بر آب و مواد غذایی، کنترل بیماری‌ها و ارتقای سلامت زائران و مردم، عملکرد بسیار خوبی داشتند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: تجربه سال‌های گذشته در مدیریت بهداشتی مراسم اربعین، در کنار تلاش و آمادگی همکاران، موجب شد امسال با وجود حجم بالای جمعیت و شرایط دشوار، با کمترین مشکل مواجه باشیم و این موضوع از نقاط افتخار حوزه بهداشت کشور به شمار می‌رود.

تأمین منابع پزشکی خانواده در مسیر اجرای پایدار برنامه

رئیسی درباره منابع مالی برنامه پزشکی خانواده نیز گفت: بودجه مورد نیاز برای اجرای برنامه در ۶۴ شبکه و شهرستان پیشرو تامین شده است، اما برای سال‌های آینده و در صورت توسعه برنامه به تمام شهرستان‌های کشور، به اعتبارات مصوب و پایدار نیاز داریم.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی با اشاره به حمایت رئیس‌جمهور از اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع خاطرنشان کرد: سازمان برنامه و بودجه نیز برای تامین منابع این برنامه اعلام آمادگی کرده و اجرای آن از جمله تکالیف قانون برنامه هفتم پیشرفت است که مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه حمایت‌های لازم را دارد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ابراز امیدواری کرد: با موفقیت مراحل پیشرو و تکمیل فرآیند استقرار برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع، زمینه برای توسعه این برنامه در سراسر کشور فراهم شود و مردم بتوانند با دسترسی آسان‌تر، عادلانه‌تر و کم‌هزینه‌تر از خدمات سلامت بهره‌مند شوند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

آخرین‌ها